Άλλη μια σχολική χρονιά έφτασε στο τέλος της και την Παρασκευή 10/6/2011, όλο το χωριό παραβρέθηκε στ τελετή κλεισίματος.

Ο Διευθυντής του Δημοτικού σχολείου, κύριος Νίκος Δερεδάκης και όλοι οι Δάσκαλοι, μηδενός εξαιρουμένου πρόσφεραν το καλύτερό τους εαυτό, σε όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, ώστε τα παιδιά όχι μόνο να λάβουν τις γνώσεις που πρέπει αλλά και να τους μεταδώσουν την αγάπη για το σχολείο.
Το Ρουσσοσπίτι πρέπει να είναι περήφανό για το Δημοτικό σχολείο του και γα το Νηπιαγωγείο.

Τα σχολεία αυτά, πριν λίγα χρόνια, ήταν δεμένα με την μοίρα που έχουν και άλλα σχολεία σε όλη την Ελλάδα. Ήταν έτοιμα να κλείσουν λόγο έλλειψης παιδιών.
Με το πείσμα και την επιμονή των δασκάλων, του συλλόγου  γονέων και κηδεμόνων, αλλά πάνω από όλα με την αγάπη όλου του χωριού, τα σχολειά μας όχι μόνο επέζησαν, αλλά  αναβαθμίστηκαν, μεγάλωσαν, έγιναν πρότυπα διδασκαλίας και παιδικού περιβάλλοντος.

Το Δημοτικό σχολείο και το Νηπιαγωγείο, έγιναν το «κέντρο» του χωριού μας, τα «πολιτιστικά μας» κέντρα, έγιναν η απαρχή για την αναγέννηση του Ρουσσοσπιτίου.

Αυτό κατορθώνετε, μόνο με αγάπη, αγάπη για αυτό που κάνεις, αγάπη για το τόπο σου για τα παιδιά που διδάσκεις και που μεγαλώνεις.
Κανένας φορέας εξωγενής, πέραν τω ν δασκάλων και του ίδιου του χωριού δεν θα μπορούσε να το καταφέρει αυτό, μόνο αν έχει κάποιος «ψυχή» και αγάπη και αυτό οι δάσκαλοι και οι γονείς το απέδειξαν ότι το έχουν!

Ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ για αυτά τα σχολεία, ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ για όλους όσους συνέβαλαν σε αυτή τη προσπάθεια.
Η ευχή μας είναι να προχωρήσουμε και πάλι όλοι μαζί σε μια νέα σχολική χρονιά με νέες επιτυχίες.

–          Όσο αφορά τη σχολική γιορτή, οι Δάσκαλοι μας επιφύλαξαν μια μεγάλη έκπληξη, θυμηθήκαμε τις δικές σχολικές γιορτές με τις λεγόμενες «Γυμναστικές επιδείξεις» .
Τα παιδιά διαγωνίστηκαν . χωρισμένοι σε ομάδες, σε διάφορα «πρωτότυπα αγωνίσματα»…
Όπως
– Τάισμα Γιαουρτιού με κλειστά μάτια
–  Αγώνες «ταχύτητας μέσα σε  τσουβάλια
– Σκυταλοδρομία… με αλεύρι και κουλουράκια…

Ήταν ένα απίστευτα όμορφο απόγευμα και είχες το συναίσθημα ότι βρισκόσουν μέσα σε μια μεγάλη οικογένεια…

Και του χρόνου με υγεία και χαρά!!

 

Τέλος Σχολικής Χρονιάς 2010-2011Τέλος Σχολικής Χρονιάς 2010-2011Τέλος Σχολικής Χρονιάς 2010-2011Τέλος Σχολικής Χρονιάς 2010-2011

Τέλος Σχολικής Χρονιάς 2010-2011Τέλος Σχολικής Χρονιάς 2010-2011Τέλος Σχολικής Χρονιάς 2010-2011Τέλος Σχολικής Χρονιάς 2010-2011